keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Etana etana näytä sarves.......

Palataanpa ajassa taakse päin aika reippaasti... Tässä on aikaa vierähtäny aika hyvin, mutta kokeilu ei oo loppunut mihinkään! On vaan ollut paljon muutakin hommaa muun arjen parissa. Mutta asiaan...

Emma antoi meille jostain syystä "tuliaisiksi" etanapurkin, jonka se oli ilmeisesti kaivanut jostain Peten keittiökaapin peränurkasta. No, päätettiin ottaa haaste vastaan ja valmistaa etanoista herkullinen ateria! Itse olin aiemmin maistanut kerran etanoita, muut eivät koskaan. Eikä kukaan meistä ollut niitä itse valmistanut. Saatiin onneksi Hannalta ja Jounilta etanapannut lainaan, joten hommaan päästiin kiinni ihan promeiningeillä!


Kuvassa ainekset. Etanoita, voita, valkosipulia, persiljaa ja parmesanraastetta. Lisäksi taidettiin pistää pippuria ja suolaa, sekä sipulia. En ole varma... Oltaisiin ostettu parmesania ihan isompana kimpaleena, mutta Valintatalon valikoima ja hintataso ei vastannut meidän budjettia..

Iloinen kokki!
Henkka pilkkoo sipulia suu auki, koska kerroin sille jostain (?) kuulemani niksin, että kun sipulia pilkkoo suu auki, ei itketä niin paljoa. En tiedä toimiko, mutta mua toi ainakin nauratti! Ei itkettäny yhtään.

Resepti meni siis jotakuinkin niin, että pilkotaan sipulit, valkosipulit ja persilja. Heitetään ne lusikalla pehmennetyn voin sekaan. Maustetaan millä mausteilla haluaa ja laitetaan parmesania sekaan. Etanat laitetaan etanapannuun ja voiseos niiden päälle. Päälle voi laittaa vielä lisää parmesania, sitä kun ei koskaan ole liikaa.



Kieli pitkällä etanoita pannuun! Wilkku taustalla lempipuuhassaan....



Henkka kieli pitkällä tuotosten edessä!


Valmiit annokset! 

Tuli oikeasti todella herkullisia, eikä hävinnyt kyllä ravintolan (en tosin muista minkä ravintolan...) vastaaviin! Ehkä noita uskaltaa tehdä toistekin :)

Seuraavaksi taitaa tulla päivitys eräästä talviaktiviteetista, joka päättyikin sitten vähän traagisemmin... Saa nähdä!

-Mira

2 kommenttia: